top of page

Början på min karriär (2010-2014)

Jag heter Filip Fahlström och är 14 år som älskar allt som har med racing att göra. Redan som 7 åring började jag köra gokart i klassen Cadetti som är menad för barn mellan 7-9 år och blev fascinerad av farten vid första kör tillfället som gjorde att jag fortsatte att träna för att bli redo för nästa steg som var att börja tävla. Det blev 2 år för mig i klassen Cadetti då det sedan var dags för mig att ta klivet upp till klassen Formel Micro som innebar att jag hade samma chassie, men med en annan motor med en fartökning på ca 20 km/h i jämförelse med Cadetti motorn.

I denna klassen var det tuffare konkurrens och det blev mer seriöst eftersom det började handla om tiondelar i Formel Micro klassen tillskillnad från den tidigare klassen Cadetti då det handlade om sekunder. Första året var mest ett läro år men tog även några fina placeringar tex en andra plats i den sista SKCC (sydsvenskans kart champion cup) deltävlingen som hölls av Helsingborgs KK på Väla Motorstadion. År nummer två i Formel Micro började bra då jag tog hem min första seger på den första tävlingen för säsongen som kördes på Karting ring klippan.

Detta året körde jag även SKCC då jag tog 5 stycken andra platser och 1 vinst i denna serie som ledde till att jag tog hem ett silver i SKCC-serien som bestod och även består av 7 stycken deltävlingar som hålls av olika klubbar/banor i södra Sverige.

​

Fortsättningen på min karriär(2014-2016)

Det var nu dags att ta klivet upp till nästa klass, vilket blev Junior 60 eftersom konkurrensen i klassen var mycket tuff. Alternativet till Junior 60 var att ta klivet upp till Formel Mini(Formel Micro motor utan strypning) men valet övervägde till Junior 60 på grund av att detta var en SM klass till skillnad från Mini som inte var det.

Min första tävling i J60(Junior 60) var Klippan cup där 34 stycken förare var anmälda. Flera förare var mycket rutinerade, men mycket träning under våren gav mig bra förutsättningar. I tidkörningen kvalade jag in mig på en 6:e plats, vilket jag inte var helt missnöjd över! Under heaten visade de rutinerade förarna att det inte bara krävs fart, utan dess krävs  även en viss "tuffhet" för att klättra upp genom fältet. Detta resulterade till en mindre bra startposition för mig i förfinalen, vilket sedan ledde till att jag kom på en 12:e plats i finalen. Desto längre in i säsongen som gick, desto mer kom jag in i körningen mm. Detta innebar att jag tog några pall-platser, flera 4:e platser, SKCC 4:a och en 14:e plats på SM efter jag startat på en 34:e plats i finalen.

Under SM:et hade jag mycket strul i bl.a  föfinalen som jag inte kom i mål i. Efter endast ett år i J60 gick jag upp till nästa klass: KF Junior(KFJ). Detta var det största bytet från klass till klass som jag gjort eftersom både chassiet och motor nu blivit märkbart större. Cadetti, Micro, Mini och J60 kör med hjulbasen 950 mm medan alla andra klasser kör med hjulbasen 1040 mm. Detta året blev ett mycket lärorikt år med en 4:e plats i SKCC, ett par pallplatser och en 1:a plats i DM(Distrikts mästerskapet). SM:et gick tyvärr inte min väg beroende på att farten inte riktigt fanns där. Jag blev tillslut 12:a i SM, men 8:a av de svenska tävlande.